LAURA DAILI & DressX

 

laura daili on the Moons

Skaitmeninė mada – tai mados industrijos ateitis.

broosh Anna - Copy

 

Rinkdamiesi skaitmeninį drabužį prisidedate prie taršos mažinimo, aplinkos švarinimo.

Mados namai “Laura Daili” prisideda prie ateities mados kūrimo 3D pasaulyje, kuris mažina cheminių atliekų panaudojimą gamybos metu, bei skatina naujus vartojimo įpročius. Skaitmeniniai drabužiai ateities vizija – tai tvari mada, kuri dalinai jau pritaikoma pramonėje realių drabužių gamyboje. Kadangi socialinių tinklų įtaka labai stipriai veikia aplinkos veiksnius, svarbios tampa asmenukės ir asmeniniai avatarai, video konferencijoms reikalingi vis nauji ir įdomesni rūbai. Norisi nustebinti. Todėl nuotraukos, video bei AR virtualios realybės akiniai su skaitmeniniu drabužiu savo socialinėse medijose taps neatsiejama ateitis.

Tikime, kad yra būdų sumažinti betikslį drabužių vartojimą, kuomet fizinis drabužis yra įsigyjamas dėl vienos nuotraukos. Tad sukūrėme skaitmeninių drabužių kolekciją, tam, kad vartotume tvariau. Reaguodami į pasaulines tendencijas po truputį keliamės ir į Metaverse bei NFT

“Mane, kaip mados dizainerę, įkvepia ateities perspektyvos, savo darbuose pristatau gamtai draugišką ir žmones gerbiančią madą, kur įkvėpimas semiasi iš kasdienybės.” Mėgstu kurti konceptualią ir išgrynintą madą jaunatviškiems žmonėms.

 

Laura Daili 3D clothes

Dizainerė Laura Dailidėnienė su skaitmeninias drabužias pradėjo dirbti 2020 metais, ir jau yra sukūrusi kelis šimtus 3D drabužių bei kelias drabužių kolekcijas. Skaitmeninė mada suteikia neribotas galimybes kūrybinei saviraiškai. Tai yra nepamainomas ir puikus būdas bendraujant dizaineriui su gamintoju, nes kuriant skaitmeninį drabužį tiksliai galima pavaizduoti technologines subtilybes, renderyje perteikti audinio faktūrą, jo storį, siūles, atspalvius bei raštą, nereikia kurti fizinių prototipų. Žinoma, kurdamas 3D drabužius dizaineris turi būti tikras profesionalas, turi išmanyti visą drabužio konstravimo principą, kadangi modeliuojant kartu kuriami ir techniniai gamybos lekalai. Drabužiai kurie yra sukurti su 3D pagalba lygiai tokie patys gali būti pagaminti ir fiziniu būdu, realybėje.

Prasidėjus pandemijai, susiklostė tokia situacija, dirbant su užsienio klientais bei gamyklomis reikėjo perteikti kuo aiškiau drabužių modelius. Tad sutelkus savo patirtį ir jėgas teko persikelti į virtualų pasaulį. Esu sukūrusi kelis savo skaitmeninius avatarus, pagal tam tikrus modelio išmatavimus, vienas modelis yra “Glassy Noire” kitas “Laura Daili 01” šioms stiklinėms mergaitėms ir kuriu savo drabužius. Be to avataras gali būti visų įmanomų dydžių nuo XXS iki XXXL todėl drabužio dydis neribojamas.

Virtualiame pasaulyje yra daug laisvės saviraiškai ir ekstravagancijai. Juk kaip įdomu dirbti su tokiais audinias kaip skaitmeninis šilkas, skaitmeninė vilna, ar skaitmeninis stiklas, arba faktūromis ir audiniais, kurie nealybėje net neegzistuoja. Žinoma, tokia kūryba tikrai atima daug laiko ir pastangų, ir reikia ne vienerių metų tai gerai įvaldyti. Tai, kad skaitmeninė mada lietuviškos informacijos padangėje dar yra ganėtinai naujas reiškinys, paliudija ir tai, kad praeitą vasarą, vienas lietuviškas žurnalas atsisakė publikuoti į mados tendencijų skiltį mano kolekciją su skaimeninias drabužiais, pagrindė tuo, kad per daug novatoriška, skaitytojai nesupras, todėl teko apsiriboti mados fotosesija.

“Laura Daili” skaitmeniniai drabužiai yra mano stiliui būdingų skulptūriškų formų, įdomių audinių, raštų bei derinami su netikėtomis stiklo detalėmis.

Stiklas kolekcijose neatsitiktinai, nes Lauros vyras Viktoras Dailidenas yra stiklo menininkas, plataus spektro kūrėjas, jie kartu jau daug metų vykdo įvairius meno ir mados projektus. Viktoras skaitmeniniame mados namų “Laura Daili” pasaulyje kartu yra video ir grafikos dizaineris.

Pernai metais pradėjau bendradarbiauti su pirmąja pasaulyje skaitmeninės mados svetaine DressX įkurta Kalifornijoje, šios svetainės įkūrėjos Ukrainietės Daria Šapavalova, ir Natalia Modenova pakvietė prisijungti su savo kolekcija, tad jau pirmają karo Ukrainoje dieną sukūriau skaitmeninę kolekciją ir prisijungiau prie projekto “Support Ukraine Collection”. Kas žino, gal DressX taps naujuoju Net-a-porter ar Farfetch. Nes vos per pora metų įkurta skaitmeninė mados svetainė pritraukė milijonines JAV investicijas.

Pastaroji mados namų “Laura Daili” kolekcija pavadinimu “Blue – Yellow Fashion Fighter” skirta paremti karo niokojamai Ukrainai. Visi surinkti pinigai nuo paradavimų įsigyjant 3D “Laura Daili” drabužius per DressX svetainę keliauja tiesiogiai Ukrainai paremti.

“Laura Daili” nuoširdžiai išreiškia paramą Ukrainos žmonėms. Aš tikrai tikiu laisva Ukraina ir jos drąsiais žmonėmis!

Panašiu principu pajamas paramai renkame ir pas save internetiniame puslapyje www.lauradaili.com, kur yra galimybė įsigyti skaitmeninį drabužį iš specialios dizainerės kolekcijos.

Stengiamės pagal išgalias padėti visiems, kam reikia pagalbos, esame griežtai prieš karą. Tad kviečiame įsigyti 3D dizainerio sukurtą drabužį, taip paremti nekaltus Ukrainos žmones.

Šiuo metu ruošiamas pristatymas kartu su Dressx cryptofashionweek , dizainerė planuoja ir ne vieną virtualų kolekcijos pristatymą Lietuvoje ir kitose pasaulio šalyse.

 

 

 

black star3

 

on the moon laura daili

 

 

– first never follows –

Tags: , , ,